Nota informativa. Altra inspecció rutinària superada

CAM00314

La passada nit de dissabte La Maranya va rebre una inspecció. Sembla que des d’una de les regidories del consistori s’alertaren de la possible venda d’alcohol a menors al nostre local, així com menjars al públic. La reclamació estava motivada en el cartell que els mateixos joves penjàrem a la façana, que semblava convidar a la gent del carrer a comprar creps i beguda.

Cel·lebravem una festa d’estiu amb joves d’entre 13 i 18 anys, en la que els joves feren un taller de coctels sense alcohol (mojito i sandija) i aprengueren a cuinar creps que després van sopar totes i tots. Erem unes 20 persones al local.

Els agents en tot moment sigueren correctes i inspeccionaren minuciosament l’espai sense trobar ni informar-nos de cap indici constitutiu de delicte.

Front a aquests fets volem exposar algunes qüestions:

  • Lamentem que un cartell com el de la fotografia induisca a ningú a pensar que, malgrat  especificar clarament “sense alcohol”, podiem estar fent una cosa tant pirata com vendre alcohol a menors.
  • Recordem al nostre Ajuntament i als nostres representants polítics que La Casa de Joventut La Maranya és una associació que gestiona un local cultural on treballem voluntàriament per oferir alternatives d’oci als joves de Benicàssim.
  • Què tenim un manifest de valors molt treballat en el que PESA entre tots ells, el de la prevenció del consum de drogues i sobretot amb menors.
  • Què estem en tramitació de la nostra comunicació ambiental (permís d’activitat) i malgrat haver trobat molts més entrebancs burocràtics que la majoria de comerços que han obert a Benicàssim mitjançant la via de la “llicència express”, el procediment està a punt d’acabar i prompte treballarem a l’espai des d’una perspectiva pública.
  • Mentre no tenim permís d’activitat aquesta es circumscriu a activitat per a socis/òcies, i en cap cas fem competència deslleial a cap comerç venent menjars i begudes baix cost. El nostre finançament s’obté per altres vies centrades en la formació, creació de cultura, donatius i activitats socioculturals, com avala la nostra futura llicència d’activitat.
  • Lamentem que cap representant del consistori s’haja interessat per reunir-se amb nosaltres després d’inscriure’ns al registre municipal d’associacions, ni haja mostrat el seu recolzament públic a l’activitat que portem a terme a Benicàssim, desmarcant-la d’una simple activitat econòmica més.
  • En un món en que tot es medeix des de paràmetres econòmics, volem destacar que la nostra presència amb activitats socioculturals també afavoreix la dinamització econòmica de la plaça, des d’un punt de vista més solidari que el dels interessos d’un sol comerciant concret.
  • Per últim, ens preocupa Benicàssim i la seva joventut els 12 mesos de l’any. No som un negoci de temporada d’estiu que obri dos mesos per fer caixa i tancar després sense aportar res al municipi. Volem un poble on es puga viure sempre, i no només a l’estiu. 

Els Educadors Voluntaris de la Maranya. La Junta Directiva. L’Assemblea de Pares. Els Grups Estables.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada