El masclisme mata

Des de l’any 1995, 1.378 dones han sigut assassinades pel terrorisme masclista. Enguany s’han comptabilitzat 70 feminicidis i altres assassinats de dones comesos per homes: solament en l’estiu de 2015 han sigut assassinades 37 dones i 8 menors a les mans de les seues parelles, pares o parelles de les seues mares. Dones i menors pateixen violència patriarcal en múltiples formes. I açò només és la punta de l’iceberg.
En els últims anys hem patit les retallades sistemàtiques en els recursos públics generals, en els drets sexuals i els drets reproductius, retallades en la interrupció voluntària de l’embaràs de les menors d’entre 16 i 17 anys i retallades en els recursos especialitzats contra les violències masclistes. 

El moviment feminista considera que les violències, que vivim en diferents àmbits, succeeixen en una societat que tolera la desigualtat, i resta credibilitat i autoritat a les dones. El masclisme alimenta la nostra desvaloració, la reificació dels nostres cossos i la falta de respecte a les nostres decisions. Igualment, aquestes agressions són inseparables de les quals pateixen les persones que no responen a la masculinitat hegemònica.

Extracte del manifest de Moviment Feminista, en la Marxa Estatal Contra les Violències Masclistes, el 7 de novembre de 2015.

 

Des del Centre de Cultura i Joventut la Maranya, recolzem aquesta lluita, i apostem per l’educació com ferramenta de canvi, per formar a persones crítiques, autònomes i compromeses, una ciutadania  responsable i que no és passiva davant la realitat que ens envolta , i no calla, no es resigna i denúncia per despertar consciències.

 

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada