L’IES Violant de Casalduch presenta “CO-MEDIANT”, les jornades sobre la veu de l’alumnat a la mediació

L’IES Violant de Casalduch ha presentat les primeres jornades sobre la veu de l’alumnat a la mediació entre iguals.

Aquestes jornades, organitzades conjuntament amb l’Associació d’Alumnes de Benicàssim, naixen del grup de mediació que porta en actiu al centre des del curs 2011-2012.

Com ells mateixos destaquen, la mediació escolar ha demostrat un bon funcionament a l’IES de Benicàssim amb una resolució dels conflictes majoritàriament per aquesta via, i també amb una dràstica disminució del nombre de conflictes que es donava al centre, ja baixa de per si.

Les jornades, tenen l’objectiu de mostrar el protagonisme que té l’alumnat dins del mètode de resolució de conflictes com ens relata Iván Checa, president de l’AAB i membre del grup de mediació: “hem decidit organitzar aquestes jornades per tal de poder conéixer realment la figura de l’alumnat a la mediació, donar-li tot el protagonisme que mereix i que siguen unes jornades pràctiques i, sobretot, útils per al nostre dia a dia als grups de mediació de cada centre”.

El pròxim 7 d’abril és la data triada per a la celebració d’aquestes jornades que es realitzaran principalment al teatre municipal de Benicàssim. Dins de la seua programació estan previstes diverses activitats com la realització d’uns tallers pràctics en diferents llocs de la localitat, d’una paella gegant per a dinar o d’una obra de teatre sobre les relacions entre adolescents per a tancar les jornades.

Carlos Redón i Sergio Lorenzo, membres del grup de mediació ens expliquen que les jornades “van destinades a alumnat i professorat de centres públics de Castelló o València, així com a altres professionals que estiguen interessats en el tema de la mediació” i us animen a participar en aquesta gran iniciativa.

Podeu consultar tots els detalls sobre la jornada i realitzar la inscripció al lloc web http://co-mediant.webstarts.com/

 

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada