JA TENIM LLICÈNCIA!

Després de 4 anys de treball activista a Benicàssim, hem finalitzat amb l’ajuntament els tràmits de la llicència d’activitat necessària per a poder obrir les portes al poble, i treballar per una cultura local feta per la ciutadania, especialment els més joves.

Pots veure el document ací

L’1 de desembre de 2011 l’ajuntament de Benicàssim, dirigit per l’actual alcaldesa va decidir ficar impediments a la cessió dels espais públics a les associacions juvenils que existien fins al moment. Això va desembocar en un conflicte important a nivell institucional i ciutadà, i que culminà amb el lloguer i l’adequació d’un local propi que possibilitara LA IMPORTANT tasca social i educativa que els joves dels grups de teatre, oci nocturn, jocs de rol, esplai cataflai i rock feien a Benicàssim amb tota la població juvenil:

Volem recordar a tots i totes les persones que amb els seus diners i amb les seues hores voluntàries, han fet possible aquesta ODISSEA de tramitació legal.

Han sigut més d’11.000 hores de treball comunitari, de construcció, i de gestions diverses, duts endavant per un equip de 37 persones (què són les verdaderes protagonistes d’aquest projecte), i en el que s’ha invertit aproximadament 22.200 €:

  • el 27% dels quals (uns 5.900€) prové del verkami que organitzarem el 2012 amb més de 100 mecenes;
  • el 32% (uns 7.100€) provenen dels ingressos de formacions, venda de samarretes, i participació en activitats diverses organitzades al Centre Cívic;
  • i el 41% (uns 9.200€) són les quotes i donacions que els socis i sòcies de la Maranya hem fet al llarg d’aquests anys.
  • Les administracions públiques en general no han fet cap aportació que ajudés a la creació d’aquest espai que educa i treballa en benefici de tota la nostra societat i dels nostres joves.

 

Volem aprofitar per explicar què:

  • L’ajuntament representat per l’alcaldesa Susana Marqués del PP no ha facilitat ni ha recolzat en cap moment la legalització d’un dels pocs (o tal vegada l’únic) espai sociocultural gestionat directament per associacions ciutadanes i sense ànim de lucre de la província. Més bé hem hagut de suportar diverses inspeccions policials al local sense motivació clara, i constants silencis administratius en la gestió de permisos en les nostres activitats.
  • Què no tenim cap queixa del personal tècnic del nostre ajuntament.
  • QUÈ ALLÒ PÚBLIC no és només cosa de L’AJUNTAMENT. La ciutadania volem gestionar els nostres propis serveis, perquè és una de les poques maneres que tenim d’evitar que es faça negoci amb els recursos públics i la seva privatització a empreses amb ànim lucratiu.
  • Què demanem que es deixe de duplicar serveis de CASA DE JOVENTUT des de l’administració local, mentre la ciutadania representada en associacions cíviques diverses fa ja de manera clarament pública i per a totes i tots els mateixos i millors serveis de CASA DE JOVENTUT, gestionada directament per joves. El pressupost públic de JOVENTUT de Benicàssim no el gestionen ni gaudeixen els joves de Benicàssim, sinó una empresa privada amb ànim lucratiu.
  • Què la Maranya continua en marxa, i anem a pel 5é aniversari!

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada