Fins i Manifest

 

Constitueixen els fins de l’Associació:

·Fomentar la participació ciutadana, prestant major atenció a joves i xiquets, promovent així el moviment associatiu.

·Oferir suport a joves amb ganes de realitzar qualsevol mena d’activitat, sempre que aquesta no entre en conflicte amb els nostres ideals.

·Transformar el nostre entorn per a fomentar una major justícia social.

·Reivindicar l’educació en els valors de la llibertat, la pau, el compromís social, el medi ambient, la justícia, i una major integració social de joves i xiquets.

·Afavorir la normalització de la llengua.

·Potenciar la consciència crítica.

Som una associació que no perd el seu sentit reivindicatiu, perquè no podem canviar les coses si no ho intentem. Som conscients que nosaltres sols no anem a canviar res, però que res canviarà sense nosaltres!

Solidaritat

Volem, i també tenim obligació, ajudar a construir un món on la pau i el respecte tinguen major pes. Lluitem per disminuir les diferències Nord-Sud, per un repartiment just de la riquesa!

Igualtat

Perquè aquella égalité demandada al 1789 , encara no és patent. Defensem i treballem per la igualtat de sexes, d’accès als recursos, d’oportunitats…Per una igualtat real.

Laicitat

Som una Casa de Joventut laica, i això vol dir que pots creure en el que tu decidisques. Fins i tot pots ser ateu/atea, i no creure en res. A nosaltres ens dona igual, les creences són una cosa privada.

Contra el racisme i la xenofòbia

Ens agrada ser diferents per aquest motiu defensem les minories, i treballem per una interculturalitat. Tots hem d’aprendre moltes coses, perquè tots n’hem d’ensenyar moltes.

Defensa de la cultura

Defensem una cultura diferent, una cultura lliure, creada per nosaltres mateixos. Cultura de barri, en xicotets grups, no cultura de masses, ni cultura consumista, ni cultura elitista. Treballem per una cultura que transforme, cultura alliberadora.

Democràcia

La democràcia és imperfecta, i això tots ho sabem. Però és la única eina que tenim per organitzar la societat, ara per ara. Reclamem el dret a participar activament de la vida social i política del nostre poble, a usar els recursos públics que l’administració te l’obligació de posar al nostre abast. Responsabilitat de fer-ho.

Llibertat

“Lluitar per la llibertat és ésser ja lliure” Pierre Fougeyrollar.

Ecologisme 

Pensem que el planeta no està en el seu millor moment. Sembla que podem explotar-lo indefinidament. Defensem el medi ambient començant per aquells espais que tenim més a prop. Cada arbre, cada parc…

El rebuig a l’abús del consum de drogues

Sabem que mentre un jove es droga, un poderós es frega les mans. Refusem qualsevol perill d’addiccions que puga limitar la llibertat. Repudiem l’abús de les drogues com a entreteniment per passar el temps. Anhelem la claredat, natural i creativa, de les capacitats mentals… i posem en marxa els nostres ciments com a projecte alternatiu al temps lliure que fomente els hàbits culturals i esportius.

El rebuig a la violència

Rebutgem la violència psíquica, física, de gènere, bullyng…Però sobretot la violència estructural, sovint silenciosa, que provoca les injustícies socials!

Justícia social

Tot dret no universalitzat no és un dret, és un privilegi. El nostre consum afecta de manera determinant a la situació d’altra gent al planeta.

 “Si tots els indis tingueren un cotxe aparcat a la porta com fem els europeus, caldrien 3 planetes per a poder fabricar-los” Galeano.

Diem no al consumisme, volem un consum crític, consum responsable. Rebutgem l’explotació infantil, rebutgem la pèrdua de molts drets per nàixer en llocs diferents.

Consciència crítica

Perquè dubtem que les coses siguen com ens les conten. Pensar críticament és dur, però hem de fer-ho abans que altres decidisquen. No es pot prendre decisions sense reflexió. Reconeixem el pensament critic com la única via per millorar la societat.

Pots ajudar-nos a millorar el nostre manifest! Escriu els teus comentari en la part d’a baix d’aquesta pàgina i comparteix les teues idees.

 

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada