Nota de premsa: “Cel·lebrem el nostre II Aniversari”

acte-ii-aniversari-1El passat dissabte La Casa de Joventut La Maranya de Benicàssim va celebrar el seu segon aniversari. Aquesta entitat juvenil ha vingut creixent des de la seva fundació fins a aglutinar joves de diferents edats. Actualment té 94 socis i diferents grups d’activitat, d’índole musical, periodístic, solidari, consum responsable, educació en valors i expressió artística.

L’acte va tenir lloc a la seu de l’entitat a la plaça dels Dolors. Va començar amb una taula de presentació amb destacats ponents. Virginia Morales, educadora del Centre va parlar de la importància de confiar en els joves en la gestió del seu propi temps lliure, i va mostrar l’impacte positiu d’una Casa de Joventut oberta per a la població juvenil de Benicàssim. A continuació Juana López, Presidenta de l’Escola d’Animadors de Cases de Joventut va destacar que “La Maranya és un referent per a tots els col·lectius juvenils que treballen per un món millor a través del temps lliure”. Per la seva banda Asier Merino, professor de filosofia en secundària va afirmar “En temps de crisi, aquestes noves idees de gestió d’allò públic des de la ciudadania són una bocanada d’aire fresc, un alè de canvi”.

acte-ii-aniversari-2Després va tenir lloc la presentació del nou grup estable d’expressió artística “Perduts pel món”.

A l’acte van acudir diferents representants d’entitats de l’àmbit autonòmic i local. Entre elles destacar la presència dels grups EU i Compromís del consistori municipal, la Cooperativa Agrícola del poble, la Federació de Cases de Joventut del País Valencià, l’Associació d’Esplais Laics i Progressistes, portaveus de la campanya SOS JOVENTUT ESPANYA, i diferents col·lectius de la província.

El proper any la Casa de Joventut prepara el seu nou pla d’activitats entre les quals cap destacar l’organització de múltiples cursos de formació, la gestió de diferents programes en l’institut del municipi, l’esplai, la revista, els grups de teatre, rol i guitarra, i un campament laic d’estiu. Tot a través del treball de joves voluntaris.

Les Cases de Joventut són projectes dirigits per joves en els quals es fomenta la participació ciutadana a través d’organitzar ells mateixos les seves pròpies activitats de temps lliure. La gestió de l’espai es duu a terme pels propis joves.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada